bokforside farvel-inderoy-per-uddu

Farvel, Inderøy – Inderøyninger i Amerika

– foredrag med Marvin Wiseth og Per Kvistad Uddu

Fortellingene om inderøyninger i Amerika i denne boka viser at mange virkelig satte viktige fotavtrykk, – de gjorde en betydelig pionérinnsats i byggingen av Amerika i siste halvdel av 1800-tallet. Målet har vært å løfte fram de uskrevne historiene, gi en usminket framstilling av settlernes liv de første årene og den måten de bygde det nye samfunnet på. En jordbruksbygd som Inderøya hadde hele 2443 emigranter, kanskje ikke så unaturlig etter at gårdene var «ferdigdelt» og husmannsvesenet mettet. Med de store barnefamiliene og den forbedrede helsen måtte en form for «årelating» skje. «Mulighetens land» Amerika lokket, og dermed fikk man en historisk migrasjon med 38 mill. utvandrere fra Europa (1801-1908), og den berørte «alle» familiene på Inderøya. Jeg håper alle fortellingene og de artige historiene om livet «over there» vil skape entusiasme og ny interesse rundt om i heimene på Inderøya. Med denne boka gir jeg også en takk for alt det fine heimbygda har gitt meg.

Forfatter Per Uddu

Kvistad Uddu kommer fra gården Kvistad på Sakshaug. I dag bor han i Trondheim. For mange er han kjent som tidligere direktør for Olavsfestdagene i Trondheim, og som leder og drivkraft bak InderøyFest.  

Forlegger: Marvin Wiseth

Marvin Wiseth  er født i Trondheim og kanskje mest kjent som Trondheims populære ordfører i perioden 1990 -1998. I årene 1998–2013 var han konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Sparebank1 SMN. I tillegg til engasjement i Næringslivet gjennom en rekke styreverv har han også hatt styreverv i ideelle organisasjoner og offentlige institusjoner. Opptatt av kultur med  styreverv i Trøndelag Teater , Stiklestad Nasjonale kultursenter Nå også med eget forlag : Marvin forlag som har gitt ut boken « Farvel Inderøy «    

Fredag 15 november – 18 – 20

Sted: Primstaven Bok & antikvariat

Gratis inngang